• Formation AFF

De aff opleiding

Meester in de lucht!

Gefeliciteerd ! U heeft besloten het meest waanzinnige belevenis in uw leven te ontdekken! Skydive Spa biedt de kandidaat springers (zowel de occasionele alsook de ervaren springers) de meest moderne en veilige opleiding tot ervaren parachutist aan. Deze opleidingsmethode noemt men AFF (Accelerated Free Fall = Versneld Vrijval Opleiding).

De AFF opleiding is de beste didactische en planmatige methode om parachutist te worden.

De student krijgt eerst een theoretische training gevolgd door 10 minuten vlucht in de windtunnel en door een eerste AFF-tandemsprong. Elk maand organiseren we een AFF-cursus : Zie onze planning.

 

Na zijn eerste AFF-tandemsprong verlaat de student het vliegtuig voor zijn eerste sprong met ongeveer een minuut vrijval, vergezeld door twee instructeurs (level 2 en 3).

Voor de hogere levels (level 4 t/m 7) wordt dit nog slechts één instructeur. Onze instructeurs zijn helle bijzonder geschikt en kunnen op elk moment ingrijpen om te houden van de val te verbeteren en voor de veiligheid van de student te zorgen, en kunnen zijn parachute openen als het nodig is. De AFF opleiding werd ontwikkeld met het oog op een maximale veiligheid en een zeer snelle progressie.

De opleiding bestaat uit 7 levels waarna de leerling in staat is alleen in alle veiligheid te springen. Soms loopt de student de hele opleiding in slechts 3 tot 4 dagen, hoewel soms het misschien nodig is om veiligheidsredenen 1 of meer sprong te herhalen.

De opleiding begint dus met de theoretische cursus en de grondopleiding gevolgd door een AFF-Tandemsprong.

DE WINDTUNNEL en DE 7 LEVELS

 • 10 minuten vlucht in de windtunnel (gelijk aan meer dan 10 parachutesprongen): kennismaking en bewustzijn van de houding van het lichaam in vrijeval.
 • Level 1: AFF-tandemsprong : vrijval bewustzijn, hoogtemeter lezen en vertrouwd raken met de vlucht onder de parachute en de landing.
 • Level 2: Verfijnen van de vrijvalhouding.
 • Level 3: Eerste keer loslaten van de student door de instructeurs. De student valt alleen voor de eerste keer.
 • Level 4: De student leert richtingscontrole, draaien en stoppen. Vanaf die level springt de student met slechts één instructeur.
 • Level 5: Leren draaien in vrijval, niveau wijziging, horizontale verplaatsingen.
 • Level 6: Saltos en verticale verplaatsing (Tracking).
 • Level 7: De student herhaalt alle geleerde oefeningen zonder fysiek contact met zíjn instructeur. Vrij uitspringen van het viegtuig, links en rechts draaien, Salto en tracking.

Zodra de parachute open is, na enkele minuten ondre de parachutezeil, zal de student een naderingscircuit moeten doen, dat eerder met zij instructer werd gesproken. Hij kan dan een veilige landing maken op onze landing zone.

 

Reserveer het datum van uw AFF-cursus

 

 

De uitrusting

Tijdens de opleidingen maken we gebruik van de meest moderne uitrusting, bestaande uit een harnas, het hoofdvalscherm en een noodvalscherm van hetzelfde type. Verder zijn al onze parachutes uitgerust met het “High-tech” veiligheidssysteem “Vigil”. Dit apparaat dat door een microprocessor wordt gestuurd, controleert voortdurend de daalsnelheid en hoogte, en als het nodig is, opent automatisch het noodvalscherm. Springbril, helm, overall, hoogtemeter enz. worden tijdens de opleiding door het centrum ter beschikking gesteld. U moet dus slechts sportkledij en sportschoenen meebrengen.

Reservatie

De AFF ontdekkingssprongcursus wordt in elke taal (FR-NL-E-D) altijd op een vrijdag gegeven. Aanmelden voor een cursusdatum op deze website is noodzakelijk door hier te klikken. De cursus vindt plaats op vrijdagochtend om 9.00 uur en eindigt rond 14.00 uur. Plan je boterhammen/toast om tijdens de pauze te eten want het zal voor jou niet mogelijk zijn om ter plaatse iets te kopen. Wij verzoeken u rond 8.30 uur te komen om uw inschrijving te betalen, uw medisch attest en uw verzekeringsverklaring te valideren.

Je moet op donderdagavond van 19u tot +22u (de dag voor de theoretische cursus) beschikbaar zijn om de windtunnel van 10 minuten bij Fly-In (vlakbij de luchthaven van Luik / Bierset) uit te voeren.

klik hier om de documenten te downloaden. die voor uw registratie moeten worden ingevuld. Als u een videoverslag wilt, hoeft u dit alleen maar te melden tijdens de registratie op de dag van de sprong. Het hoeft niet vooraf gereserveerd te worden.


Canopy piloting school (Zeil controle)

Proficiat met het afsluiten van uw AFF opleiding ! Natuurlijk stopt uw opleiding hier niet, er is nog erg veel te leren. Bij Skydive Spa hechten wij heel veel waarde aan veiligheid. Om deze redenen bieden we u een vervolgcursus aan ne de afronding van de AFF in samenwerking met de „Ronald Emonts Canopy Piloting School“. Terwijl tijdens de AFF opleiding de basisvaardigheden worden aangeleerd, hebt u de mogelijk meer fijnheden te leren kennen. Die opleiding bestaat uit een reeks theoretische cursussen en een serie van sprongen die zorgvuldig gebriefd en gedebriefd worden.

De cursus omvat 5 delen. Die begint met getetailleerde uitleg over progressie oefeningen voor meer veiligheid. Hoe raak ik van een slechte spot terug naar de landing zone? Hoe land ik veilig buiten de landig zone? Hoe kan ik met de handriemen ipv de stuurtoggles werken? Hoe werkt mijn gewicht in de harnas? Deze en vele andere dingen komen aan de orde.

Hier vindt u dus antwoord op vele vragen, ongeacht uw ervaring. De cursussen worden voor beginners maar ook voor ervaren springers gegeven. U kan op elk niveau dingen bijleren, ongeacht u net uit de AFF cursus komt of al honderden sprongen heeft.

tenue-de-saut aff

Beperkingen

 • 16 jaar oud in het lopende jaar.
 • Minderjarigen moeten een ondertekende toelating van beide ouders tonen, en als één of beide ouders afwezig zijn, de toelating met de gecertificeerde handtekeningen.
 • Om niet ziek te worden tijdens de sprong is het beter iets licht te eten, tenminste één uur voor de sprong.
 • Alcohol en drugs verboden 12 uren voor de sprong
 • Geen persoonlijk camero zoals gopro tijdens ux sprong, voor veiligheidsredenen

Medische Beperkingen

 • Een recent(maximaal 3 maanden), medisch attest van geschiktheid vooleggen, ondertekend door de huisarts (medisch formulier hier downloaden)
 • Belangrijk : zwangerschap en epilepsie zijn absolute contra indicaties.
 • Twaalf maanden wachten na een hartaanval, een ongluk met wervelfractuur, breuken hersenchudding, ...
 • 3 Maanden wachten na een buikoperatie (of trauma aan de buik, liesbreuk, ...)
 • We raden de parachutesprong af in geval van een verleden ontwrichte schouder. Er bestaat een kans op een recidief met schokken by de opening van de parachute.
 • Sommige ziekten of risicofactoren zullen het advies van een specialist vereisen. Na 50 jaar, een hart onderzoek met EKG bij het eerste bezoek en dan om de twee jaar, het gunstig advies van de diabetoloog voor de diabetes, en telkens de huisarts het noodzakelijk vindt.

Reserveer het datum voor de theoretische opleiding