Opleiding AFF

De hemel is van jou

Gefeliciteerd! Je hebt besloten om de gekste ervaring van je leven te proberen! Skydive Spa biedt de modernste en veiligste manier om solo skydiver te worden voor wie een regelmatige of occasionele skydiver wil worden:
de AFF methode (Accelerated Free Fall).

De AFF progressie is ontworpen om zo didactisch en methodisch mogelijk te zijn.

De leerling krijgt eerst een theoretische opleiding die wordt gevolgd door 10 minuten vliegen in de windtunnel en vervolgens een eerste tandemsprong met AFF.

Na de eerste tandemsprong verlaat de leerling het vliegtuig voor zijn eerste sprong met ongeveer een minuut vrije val, begeleid door twee instructeurs. De instructeurs, die speciaal gekwalificeerd zijn, kunnen op elk moment ingrijpen om de valpositie te corrigeren en de veiligheid te waarborgen door zo nodig de parachute van de leerling te openen.

De zeven niveaus van de AFF-opleiding kunnen worden onderverdeeld in zeven sprongen, waarna de leerling gekwalificeerd is om alleen te springen. Het is daarom niet ongewoon dat studenten deze kwalificatie behalen na drie of vier dagen springen, ook al is het soms om veiligheidsredenen nodig om een of twee sprongen te herhalen.

De opleiding begint met de theoriecursus en grondtraining, gevolgd door een AFF-tandemsprong.
Elke maand hebben we AFF-opleidingen (FR-NL-EN-DE). Zie onze planning.

De windtunnel en de 7 niveaus

10 minuten vliegen in de windtunnel (gelijk aan meer dan 10 parachutesprongen): acclimatisatie en bewustwording van de lichaamshouding in vrije val.

Niveau 1: AFF - Tandemsprong: bewustzijn van vrije val, aflezen van hoogtemeter en vertrouwd raken met baldakijn en landing.
Niveau 2: Kennismaking met vrije val, hoogtebewustzijn en opening van de parachute.
Niveau 3: Eerste vrijlating van de leerling door de instructeurs, de leerling valt voor het eerst alleen.
Niveau 4: Het nemen van de as in vrije val. Vanaf dit niveau wordt de leerling begeleid door één instructeur.
Niveau 5: Studie van trucs - Veranderingen van niveau.
Niveau 6: Saltos - Horizontale beweging (drift).
Niveau 7: Kwalificatiesprong. De leerling herhaalt in één sprong alle voorgaande oefeningen zonder fysiek contact met de instructeur: vrije uitgang uit het vliegtuig, linkse en rechtse bochten, saltos, drift.
Zodra je parachute open is, moet je na een paar minuten onder het bladerdak een naderingscircuit uitvoeren, dat vooraf met je instructeur is vastgesteld voor de sprong, en veilig landen op onze landingszone.

Copyright © 2014 - 2022 Skydive Spa • Aérodrome de Spa La Sauvenière • B-4900 SPA | Website by Zzam.be